Heeft u ergens gelezen dat we volgeboekt zijn? Neem altijd s.v.p. direct contact met ons op!

Hotel Hanzestad Kampen

Hotel in Hanzestad Kampen
Hanzestad Kampen hotel

Onbezorgd genieten in een hotel in Hanzestad Kampen. Hotel van Dijk voorziet u van alle gemakken in een monumentaal pand met grote historische waarde. Met een locatie pal aan de IJssel waan je jezelf in de gouden tijden van de stad. Een overnachting in ons hotel beleef je één of meerdere dagen plezier in de gezellige Hanzestad Kampen. 

Het Hanze verbond

De jaren tussen 1368 en 1597 waren de hoogtijdagen voor het Hanzeverbond. In deze periode veroverde de Hanze gebieden, ging het allianties aan, beïnvloedde het heerschappen door middel van economische rijkdom en militair machtsvertoon en creëerde het effectief een monopolie in onder andere Scandinavië. Van deze hoogtijdagen vind je overal in de stad Kampen nog verwijzingen: de sfeervolle binnenstad, de kogge in de IJssel en de prachtige kleine steegjes. Zo ook in ons hotel in de Hanzestad Kampen. Schilderijtjes en andere hints naar dit roemrijke verleden van de stad vind je verspreid door het hotel. 

Kampen als Hanzestad

Al ver voor het Hanzeverbond was Kampen een belangrijke Hanzestad. Toen Kampen in 1441 toetrad tot de Hanze en zichzelf Hanzestad mocht noemen werd het snel een van de rijkste steden van Nederland. En dat kwam niet alleen door de handel. Kampen lag destijds aan de Zuiderzee, waar de IJssel in uitmondde. Om verder landinwaarts te trekken moest je dus langs Kampen. De Hanzestad maakte daar slim gebruik van. Wilde je de IJssel opvaren? Dan betaalde je tol aan de stad. De rijkdom van de stad is nog altijd terug te vinden in de gebouwen van de binnenstad. De kerken, panden en poorten stammen allemaal uit de Hanzetijd. Hoewel ons hotel in de Hanzestad Kampen niet specifiek uit deze tijd stamt, ademt het bijna 200 jaar oude gebouw historie.

Overnacht in ons hotel in Hanzestad Kampen

Ben je op zoek naar een prachtig hotel in Hanzestad Kampen? Wacht dan niet langer en reserveer direct een kamer bij Hotel van Dijk. In dit hotel komen de historie van de stad en alle gemakken van het hedendaagse samen in comfortabele verblijven die van de nodige luxe zijn voorzien. Wifi en een LCD tv in al onze eenpersoonskamers, tweepersoonskamers, driepersoonskamers en familiekamers, uitgebreid ontbijtbuffet en prachtig uitzicht over de IJssel. Wil je een hotel boeken in Hanzestad Kampen? Dat doe je eenvoudig door ons contactformulier in te vullen. Ook kunt u bellen 038 33 14 925 of een mail sturen naar info@hotelvandijk.nl. Ook als u omliggende plaatsen als Zwolle, Wezep, Swifterbant, GenemuidenZalk, Urk, Elburg of IJsselmuiden wil bezoeken, is ons hotel in Hanzestad Kampen uitermate geschikt. Overnacht u binnenkort in ons sfeervolle hotel dichtbij Emmeloord?

Hanzestad hotel Kampen