Heeft u ergens gelezen dat we volgeboekt zijn? Neem altijd s.v.p. direct contact met ons op!

Hotel Elburg

Hotel Elburg
Hotel in Elburg boeken

Bent u op zoek naar een hotel in de buurt van Elburg? Dan is ons familiehotel in Kampen een uitstekend alternatief! Om welke reden u de Gelderse Hanzestad ook bezoekt. Bij ons komt u volledig tot rust. Pakt u de fiets? Of toch de auto? De afstand tussen ons hotel en het pittoreske centrum van Elburg is prima te overbruggen. Ook als u omliggende plaatsen als Zwolle, Wezep, Swifterbant, GenemuidenZalk, Urk, ElburgEmmeloord of IJsselmuiden wil bezoeken, is Hotel van Dijk uitermate geschikt. Er even tussenuit? Boek uw kamer in ons hotel in Kampen (nabij Elburg) vandaag nog!

Een Middeleeuwse stad

Bent u binnenkort van plan om een hotel te boeken en Elburg te bezoeken? Zeker doen! De Gelderse Hanzestad staat bekend om zijn mooie middeleeuwse karakter: de haven, de stadsmuren, de gracht rondom het centrum en de Vischpoort. Nog elke dag herinneren deze monumenten ons aan die oude Middeleeuwse tijd. Het is dan ook geen wonder dat deze stad een echte toeristische trekpleister is geworden. En wilt u optimaal van de sfeer genieten? Pak dan een terrasje bij zonsondergang! Voor een hotel nabij Elburg hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken.

Een oud vissersplaatsje

In het verleden was Elburg een vissersplaats aan de Zuiderzee. Maar met de komst van de polders veranderde dat. Toch vind je dit nog overal terug. Tegenwoordig ligt de stad aan het Veluwe- en het Drontermeer. Dus ook op het water is er genoeg te beleven. De stad leent zich dan ook prima voor een meerdaagse vakantie. En wilt u in een hotel dichtbij Elburg overnachten, dan staat het personeel van Hotel van Dijk in Kampen voor u klaar.

Een fijne nachtrust

Een inspannende dag in Elburg achter de rug? Dan wilt u natuurlijk rustig kunnen slapen in een hotel nabij Elburg! Bij Hotel van Dijk in Kampen bent u aan het juiste adres! Met de IJssel voor de deur en een gezellig centrum op loopafstand, kunt u goed uitgeslapen aan een nieuwe dag beginnen. Wij hebben verschillende kamers voor u beschikbaar. Dus of u nu alleen komt, of met een hele groep. Dit hotel nabij Elburg heeft het ideale bed al voor u opgemaakt! Geniet van heerlijke bedden, warme douches, een tv, verwarming, een wekker én gratis Wifi. Zo bent u gegarandeerd van alle gemakken voorzien!

Wat is er te doen nabij ons hotel in Elburg?

Als u dan toch op zoek bent naar een hotel in of nabij Elburg, geven we u graag alvast wat tips om te doen tijdens uw verblijf in het vestingstadje. Nadat u een stadswandeling door het historisch centrum hebt gemaakt natuurlijk. Hier ervaart u nog echt de geest van de middeleeuwen, want als u kijkt naar de gebouwen en straatjes lijkt de tijd hier echt te hebben stilgestaan. In de positieve zin des woords natuurlijk!

Elburg kenmerkt zich door zijn karakteristieke bastide-stratenpatroon. Dat houdt in dat alle straten in rechthoekige vorm op elkaar aangesloten zijn en rondom het centraal gelegen marktplein aangelegd zijn. Op deze manier kunt u in Elburg eigenlijk nooit verdwalen, want als u een straatje uitloopt komt u weer uit op de hoofdstraat, die leidt naar het centrale punt. Erg leuk om te zien. Boek daarom nu een hotel nabij Elburg!

Muziekliefhebber? Bezoek het Orgelmuseum dicht bij ons hotel in Elburg!

Als u van muziek houdt, mag een bezoekje aan het Nationaal Orgelmuseum in Elburg zeker niet ontbreken. Hier wordt u meegenomen door de geschiedenis van het orgel, van de Middeleeuwen tot heden. U vindt er zowel echte orgels, die nog steeds te bespelen zijn, losse onderdelen en vele foto’s van orgels uit het verleden.

Breng een bezoek aan de zandsculpturen in Elburg

In Elburg kunt u het gehele jaar een bezoek brengen aan één van ‘s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken, komen de verhalen van onze cultuur van bijbels en botters tot stand. Vanuit ons hotel nabij Elburg is dit goed te bereiken!

Een visje eten hoort erbij

Gelegen aan het Dronter- en Veluwemeer is Elburg een echte vissersplaats. Hier eet u de haring of makreel nog écht vers. Bezoekt u Elburg, dan mag een visje beslist niet ontbreken. Het plaatsje kent verschillende viswinkels en restaurants. Niet zo’n visliefhebber? Voor ontbijt en lunch kunt u natuurlijk ook gewoon bij ons hotel nabij Elburg terecht!

Overnachten rondom Elburg 

Heeft u de zandsculpturen, het Orgelmuseum en de binnenstad van Elburg bewonderd en wilt u nog steeds meer zien van deze prachtige Middeleeuwse stad? Dan is het verstandig om er een meerdaags uitje van te maken. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, watersport of gewoon wilt genieten van de rust en de charme van een klein stadje, Elburg heeft voor ieder wat wils. U kunt bij Hotel van Dijk overnachten nabij Elburg. Bij ons hotel in Kampen kunt u genieten van comfortabele bedden en een prachtig uitzicht over de IJssel. Wij verwelkomen u graag in ons hotel in de buurt van Elburg.

Bereikbaarheid vanaf ons hotel nabij Elburg

Ons hotel ligt dus niet in Elburg zelf, maar in het mooie centrum van Kampen. Van hieruit is Elburg echter eenvoudig en snel te bereiken. Tip: neem de route via de N307 en N306 en u rijdt vrijwel het gehele stuk langs het Drontermeer. Een prachtig uitzicht krijgt u op die manier cadeau! Binnen twintig minuten bent u dan met de auto vanaf ons hotel in Elburg, alwaar u gratis kunt parkeren op de parkeerterreinen De Oude Vos of Het Schootsveld.

Reserveer meteen bij ons hotel dichtbij Elburg

Binnenkort overnachten in een hotel bij Elburg? Reserveer vandaag nog een kamer bij Hotel van Dijk! Ons betrokken personeel zorgt ervoor dat uw overnachting een groot succes wordt. Heeft u een vraag? Wij zijn dagelijks bereikbaar op 038 331 49 25. Liever een e-mail? Dat kan naar info@hotelvandijk.nl. Wij kijken uit naar uw komst naar ons hotel nabij Elburg!

Hotel in Elburg