Heeft u ergens gelezen dat we volgeboekt zijn? Neem altijd s.v.p. direct contact met ons op!

Fietsroutes Kampen

Fietsroute Kampen
Fietsroutes Kampen
Fietsroute omgeving Kampen

Bent u op zoek naar een fietsroute in Kampen en omgeving? Veel mensen zullen u dat aanraden. In en rond Kampen kunt u namelijk heerlijk fietsen. Kampen is een echte Hanzestad met karakteristieke gebouwen, een gezellige sfeer en een fijne natuur. Hotel van Dijk is een ideaal startpunt voor uw fietstochten. Langs de uiterwaarden van de IJssel, over het Kampereiland of in de nabij gelegen bossen. Alles even prachtig.  Daardoor zijn er mooie fietsroutes te vinden rondom Kampen. Op deze pagina hebben wij een aantal mooie fietsroutes Kampen voor u geselecteerd. Voor en na een mooie fietsroute kunt u bij Hotel van Dijk heerlijk tot rust komen.

Fietsroute Kampereiland

Een mooie fietsroute in de omgeving van Kampen is de Kampereiland route. U start bij het NS station Kampen centraal. Vervolgens komt u langs allerlei mooie plekken in IJsselmuiden, Grafhorst en Kampereiland. Zo kunt u genieten van de heerlijke natuur rond het Ganzendiep en heeft u een prachtig uitzicht over het Ketelmeer.

Fietsroute Ganzendiep

Rondom het Ganzendiep kunt u in een prachtige natuur fietsen. Het Ganzendiep is een zijtak van de rivier de IJssel. Daardoor is er veel ruimte voor water en natuur. U start net over de stadsbrug bij Kampen. Vervolgens fiets u langs de kronkelingen van het Ganzendiep. Op de terugweg komt u langs Grafhorst en IJsselmuiden.

Fietsroute Kamperveen

De fietsroute Kamperveen start bij de stadsbrug van Kampen. Vervolgens fietst u door de prachtige binnenstad. Vervolgens kan er langs de IJssel koers worden gezet richting De Zande. Hier zult u ook weer de prachtige natuur kunnen bekijken terwijl u op de fiets zit. Op de terugweg fietst u via de Molenbrug weer terug naar de stadsbrug van Kampen.

Fietsroute Mastenbroek

Mastenbroek is een eeuwenoude polder. Met ruim 11 km oppervlakte strekt Mastenbroek zich uit tot in de gemeentes Zwartewaterland, Kampen en Zwolle. Doordat er relatief weinig mensen wonen, is er veel ruimte voor de natuur. Fietsroute 1 begint bij het NS station van Kampen centraal. Vervolgens fietst u richting Hasselt. Hierna fietst u terug door Zwolle en langs de IJssel richting Kampen. Zo kunt u een mooi rondje Mastenbroek maken. Fietsroute 2 is een wat korter rondje, maar daarom niet minder mooi!

Fietsroute IJsseldelta

De fietsroute IJsseldelta is een route die vooral in en rond Zwolle wordt afgelegd. Zo fietst u langs de mooie plekjes van de hoofdstad van Overijssel. Ook fiets u door de mooie natuur net buiten de stad.

Fietsroute Rondje Zwartewater

Het ‘Rondje Zwartewater’ is een prachtige fietsroute in de buurt van Kampen. U komt langs de mooiste bezienswaardigheden van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Zo ziet u bijvoorbeeld prachtige natuurgebieden en gaat u met de veerpond van Genemuiden naar Zwartsluis over het Zwarte Water.

  Zes fietsroutes langs de Kamper kernen

  Op de website van Ontdek de IJsseldelta staan zes fietsroutes langs de Kamper kernen. Zo zijn er fietsroutes rond Grafhorst, Kamperveen, Mastenbroek & Wilsum, Zalk en Kampereiland. Ook is er een prachtige fietsroute langs alle bekende plaatsen uit het boek ‘Papegaai vloog over de IJssel’.

   Zuiderzee cycling – fietsvakantie IJsselmeer

   Op de website van Zuiderzee Cycling vindt u een prachtige fietsroute rondom het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee. Door te overnachten bij Hotel van Dijk kunt u de fietsroute combineren met een fietsvakantie. Hieronder vindt u de route als u wilt fietsen rondom het IJsselmeer.

   Fietsroute Kampen – Giethoorn

   De route van Kampen naar Giethoorn is een prachtige fietsroute langs verschillende historische bezienswaardigheden. Onderweg komt u door het prachtige natuurgebied Nationaal Park De Weerribben wat in 2004 is uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland.

   Fietsroute Kraggenburg (Route 8317)

   Route 8317 is een (fiets)route van ongeveer 25 km door de mooie omgeving van het dorp Kraggenburg in de Noordoostpolder, Flevoland. De route verbindt alle toeristisch interessante locaties met elkaar. De naam is gerelateerd aan de postcode van het bijzonder gevarieerde recreatiegebied.

   Maak uw keuze uit de fietsroutes Kampen

   Voor een mooie route kunt u uw keuze maken uit een van de bovenstaande fietsroutes Kampen. Wilt u een fiets huren? Ga dan naar http://www.fietsverhuurkampen.nl/. Mocht u voor en/of na een heerlijke fietsroute willen overnachten in Kampen, dan kunt u uitstekend bij Hotel van Dijk terecht. Kijk voor meer informatie op hotel Kampen.

   Fietsroutes Kampen