Heeft u ergens gelezen dat we volgeboekt zijn? Neem altijd s.v.p. direct contact met ons op!

Kampen en omgeving

In de roemrijke Hanzestad Kampen is veel moois. Musea, kerken en historische gebouwen.
Hanzestad Kampen
Hanzestad Kampen

Kampen.nl

Uitgebreide informatie over onze mooie stad, het theater en de uitgaansmogelijkheden vindt u op: www.kampen.nl

Wilt u graag fietsen in de omgeving van Kampen? Bekijk dan eens onze fietsroutes.

Watersport

Met een wateroppervlakte van 20,26 km² binnen haar stadsgrenzen en veel water in de verdere omgeving is Kampen een ideale plaats voor alles wat met water te maken heeft. De beroemde bruine vloot, het zwarte water, de IJssel, het ketelmeer, de vele viswateren, de jachthavens en het schitterende zwembad bieden alle mogelijkheden voor recreatie in of op het water.

Het Laarzenpad

Heeft u altijd al een ommetje Zalk willen maken? Dan is het Laarzenpad echt wat voor u. Het Laarzenpad start in het historisch centrum van Zalk, van daaruit kun je verschillende kanten op, richting het Zalkerbos of misschien wel richting de IJssel.

Escape Room Kampen

Houdt u van spanning en uitdaging? Dan is de Escape Room Kampen wat voor u. In de Nieuwe Toren in Kampen wordt u met een aantal andere mensen een uur lang opgesloten. Hierbij moet het mysterie van de monniksorde oplost worden door middel van samenwerking bij de verschillende raadsels en samenwerking. Zodra u de naam van de dader van de toren hebt geschreeuwd, heeft u gewonnen

Escaperoom Kampen

Stadsplattegrond

Stadsplattegrond inclusief belangrijke toeristische bezienswaardigheden en parkeergelegenheden in Hanzestad Kampen.

Hanze stadswandeling Kampen

De Hanze stadswandeling neemt u mee door het rijke Hanzeverleden van Kampen. Door de hele stad zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die terug wijzen op het grote handelsverleden van Kampen. Zo komt u onder andere langs de Nieuwe toren. Deze toren telt maar liefst 48 klokken en staat ook centraal in een van de Kamper Ui verhalen.

Stadje, uitwaarden en bossen Hattem

Na de leuke wandeling door het oude centrum (met stadspoort, gezellig marktplein en stadsmuur met stenen kikkerorkest!) wandelt u door de uiterwaarden, over een prachtig dijkpad langs de Wiessenberger Kolk, naar de bossen van het enorme, prachtige Landgoed Flip-Hul. Voor meer informatie over stadje, uitwaarden en bossen te Hattem:

Bekijk wandelroute

Struinen door het Voosterbos Vollenhove

Eerst maakt u een leuke wandeling door het horecarijke stadje met de prachtige St. Nicolaaskerk, daaraanvast het oude Raadhuis en vele pittoreske straatjes. Door het park van landgoed Old Ruitenborgh (met daarin een kleine kasteelruïne), de polders en over de dijken langs het Kadoelermeer wandelt u naar het op de voormalige Zuiderzeebodem aangelegde Voorster- en Kadoelerbos.