Kampen en omgeving

In de roemrijke Hanzestad Kampen is veel moois. Musea, kerken, historische gebouwen en …….. Juist ja, wat niet.
Uitgebreide informatie over onze mooie stad, het theater en de uitgaansmogelijkheden vindt u op:

Wilt u fietsen in de omgeving van Kampen? Klik dan hier.

WATERSPORT.
Met een wateroppervlakte van 20,26 km² binnen haar stadsgrenzen en veel water in de verdere omgeving is Kampen een ideale plaats voor alles wat met water te maken heeft. De beroemde bruine vloot, het zwarte water, de IJssel, het ketelmeer, de vele viswateren, de jachthavens en het schitterende zwembad bieden alle mogelijkheden voor recreatie in of op het water.

Stadsplattegrond Kampen.
Stadsplattegrond inclusief belangrijke toeristische bezienswaardigheden en parkeergelegenheden in Hanzestad Kampen. klik hier.

De Kamperui(t)dagen.
De Kamperui(t)dagen behoeven landelijk geen introductie meer. Toeristen van Groningen tot Limburg en zelfs uit het buitenland hebben ooit de koe wel eens aan de Nieuwe Toren zien hangen. Behalve de laatste jaren, vanwege de restauratie aan de toren. Nu die is afgerond, kan ook de koe weer naar boven om – volgens een van de Kamper Uien – het gras van de torenspits te grazen. Volgens het verhaal legt de koe helaas het loodje, voordat hij de top bereikt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze ludieke gebeurtenis met het college van Burgemeester en Wethouders bij te wonen.

De Kamper Kogge:
In Kampen is tussen 1994 en 1998 een kogge herbouwd, een reconstructie van een middeleeuws handelsschip.
Koggen zijn in de middeleeuwen van grote betekenis geweest voor de opkomst en bloei van de stad Kampen, destijds
ēēn van de machtigste handelssteden van deze gewesten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij De Stichting Kamper Kogge, Website:

www.kamper-kogge.nl

Blotevoetenpad:
Dichtbij Kampen vindt u het blotevoetenpad in Kraggenburg. Dit is een bijzonder ervaring. U kunt namelijk op uw blote voeten op de bodem van de voormalig Zuiderzee lopen. Geschikt voor alle leeftijden, zowel voor individuen als voor groepen. Kijk voor meer info op:

www.marantrecreatie.nl

Hanze stadswandeling Kampen:

De Hanze stadswandeling neemt u mee door het rijke Hanzeverleden van Kampen, Door de hele stad zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die terug wijzen op het grote handelsverleden van Kampen. Zo komt u onder andere langs de Nieuwe toren, Deze toren telt maar liefst 48 klokken en staat ook centraal in een van de Kamper Ui verhalen.

Klik hier

Het laarzenpad:
Heeft u altijd al een ommetje Zalk willen maken? Dan is het Laarzenpad echt wat voor u. Het Laarzenpad start in het historisch centrum van Zalk, van daaruit kun je verschillende kanten op, richting het Zalkerbos of misschien wel richting de IJssel.

Stadje, uitwaarden en bossen Hattem:
Na de leuke wandeling door het oude centrum (met stadspoort, gezellig marktplein en stadsmuur met stenen kikkerorkest!) wandelt u door de uiterwaarden, over een prachtig dijkpad langs de Wiessenberger Kolk, naar de bossen van het enorme, prachtige Landgoed Flip-Hul. Voor meer informatie over stadje, uitwaarden en bossen te Hattem klik hier

Struinen door het Voorsterbos Vollenhove:
Eerst maakt u een leuke wandeling door het horecarijke stadje met de prachtige St. Nicolaaskerk, daaraanvast het oude Raadhuis en vele pittoreske straatjes. Door het park van landgoed Old Ruitenborgh (met daarin een kleine kasteelruïne), de polders en over de dijken langs het Kadoelermeer wandelt u naar het op de voormalige Zuiderzeebodem aangelegde Voorster- en Kadoelerbos.

Escape Room Kampen:
Houdt u van spanning en uitdaging? Dan is de Escape Room Kampen wat voor u. In de Nieuwe Toren in Kampen wordt u met een aantal andere mensen een uur lang opgesloten. Hierbij moet het mysterie van de monniksorde oplost worden door middel van samenwerking bij de verschillende raadsels en samenwerking. Zodra u de naam van de dader van de toren hebt geschreeuwd, heeft u gewonnen. Klik hier voor meer informatie over de Escape Room Kampen.

Neem contact op

 

 


Voor meer foto’s klik hier!

icon_wasmachineicon_16 icon_15 icon_14 icon_13 icon_12 icon_9 icon_11 icon_10 icon_8 icon_7 icon_6 icon_4 icon_3 icon_17 icon_2 icon_3icon_social_18 icon_social_2 icon_social_1 icon_social_4